Vikten av en bra företagsväxel

I teknikens värld är det av största vikt att det också fungerar. Speciellt om ett företaget bygger sin kommunikation kring tekniken, som med en växel. För vad händer om växeln inte fungerar? Då spricker hela systemet.

Tekniken har blivit en väldigt viktig för många företag – och ibland kan det vara avgörande för om ett företag överhuvudtaget kan sköta sin verksamhet. Som exempel kan vi ta när Västerås kommuns växel låg nere, vilket ,man har rapporterat om i en artikel från vlt.se. Efter en tid var problemet löst men under den tiden var det många som inte kunde göra sitt jobb och även folk som inte kunde få kontakt med kommunen. Detta är självklart inte någonting som är okej. Än värre är det när det handlar om sjukhus, där det kan handla om liv och död.

I mitten av maj gick Sahlgrenska sjukhusets växel ner, vilket resulterade i att sjukhuspersonalen inte gick att nå. Växeln låg endast nere i tre kvart – men det var ändå någonting som ledde till att Sveriges Radio valde att rapportera om saken, vilket självklart säger en hel del.

Problemet löstes utan fara – men vad händer nästa gång?

Problemet med växeln löstes så klart tids nog, men det får inte hända – och om man har en företagsväxel är det av största vikt att välja en leverantör som fungerar. En god idé är att välja en modern lösning, som en mobil växel, eftersom du då kan vara säker på att du har den senaste varianten. Dessutom brukar de som levererar mobila lösningar vara prisvärda i det förhållande till vad de erbjuder.

Du som inte har så stor koll på vad en mobil växel innebär kan kolla på denna videos nedan. Där beskriver man överlag hur det fungerar samt vad som är fördelarna.