Vanligare med konferensövernattningar

Att åka på konferens med företaget kan vara bra både för det fortsatta arbetet och för det sociala på företaget. Länge har konferenser med övernattningar varit ovanliga men nu börjar de bli allt vanligare igen.

I ett par år har trenden med konferenser sett ut så att man inte haft råd eller tid att övernatta på konferensen, men nu är övernattningen tillbaka, meddelar man i den här artikeln. Fler mötesbokare börjar nu boka in övernattningar på konferenserna eftersom de ser fördelarna med att ses även utanför konferensrummet i ett mer ledigt sammanhang. Detta har alltså gjort att det skett ett uppsving för konferenser med övernattningar.

Konferens med övernattning1607463-young-woman-enjoying-coffee-in-kitchen

Var man sedan ska göra sin övernattning på konferensen är helt upp till varje företag men det kan vara smart att välja en konferensanläggning som erbjuder övernattning. På så sätt får man mer tid att umgås utanför mötesrummet och man behöver inte ta sig till något hotell och riskera att gruppen splittras. Ett populärt resmål för konferensen är skärgården och för de företag som sitter i Stockholm är det framförallt Stockholms skärgård som lockar. En konferensanläggning som har övernattning, restaurang och andra bekvämligheter är Villa Sandudden. Anläggningen är belägen på Värmdö och mer info om den hittar man här.

Ha koll på lagarna

Oavsett om man väljer att övernatta på sin konferens eller inte, är det viktigt att man har koll på de regler som gäller för konferens och att man ibland inte får göra avdrag. I en artikel på Sverigesradio,se kan man läsa att Skatteverket inte godkänner avdrag för konferensresor om de exempelvis sammanfaller med någons födelsedag eller om det är många familjemedlemmar till de anställda närvarande. De gjorde de i alla fall inte i det fall som det skrivs om i artikeln.