Pris för projektledningsbok

Att arbeta som projektledare är det många som vill, men sanningen är att det krävs en viss typ av person för att klara av en sådan roll på ett företag – men misströsta inte: det finns också bra böcker att läsa för att bli en sådan typ av person!

”Årets projektledarbok är skriven av en värmlänning. I torsdags fick han ta emot priset i Stockholm. – Det känns underbart, säger Tomas Gustavsson.” läs mer här.

Projektskiss flödesschemaTidigare har vi skrivit en hel del konkreta tips på hur du på bästa möjliga vis bör gå tillväga för att bli en bra projektledare, och nu finns även böcker i ämnet. Precis som citatet ovan hintar om så är det alltså värmlänningen Tomas Gustavsson som har fått äran att få pris för sin bok i just projektledning. Men att vara författare är inte det enda han gör. Han är även projektledarlärare på Karlstads universitet, konsult och förläggare. Så att det blivit just Tomas Gustavsson som förärats priset är alltså inte så konstigt, snarare väntat. Men vem är det han får pris av? Jo, det får han av Svenskt projektforum vilket är landets största nätverk för just projektledare i Sverige.

Varför tilldelas Tomas priset?

Anledningen till att det är Tomas Gustavsson som kammar hem pris för sin bok ”Agile – konsten att slutföra ett projekt” hörs egentligen på titeln. Den handlar om hur man på bästa sätt går från idé till projekt till avslutning och täcker alla områden som en projektledare kan hamna i under projektets gång – men framförallt tipsar boken om hur man slutför, och det är det nog en och annan projektledare som behöver bättra sig på. Så allt vi kan säga är: Grattis Tomas Gustavsson till priset för årets projektledarbok!