Starta eget med lite experthjälp

De senaste åren har det blivit allt vanligare att privatpersoner bestämmer sig för att starta eget, ja, man skulle nästan kunna kalla det för en trend. Någon kanske vill starta ett smyckesföretag med egen tillverkning av unika smycken, medan en annan drömmer om att öppna sitt eget café med ekologisk inriktning tillsammans med sin bästa vän. Många som bestämmer sig för att starta eget gör det efter att ha drivit sitt eget ”UF-företag” (Ung Företagsamhet) i gymnasiet. Ett gäng ungdomar som gjorde det var Amanda, Johan, Victor och Emmie. De skrev en bok som innehöll översättningar av det språk som ungdomar använder idag. Såhär sades det om dem i Ulricehamns Tidning: ” När UF-året avslutades fanns ingen tanke på att driva företaget vidare.

Det gick bra och så under skoltiden men vi var ändå osäkra på om det gick att driva det hela vidare. I Ulricehamn var det kört. Där var marknaden mättad, säger Johan Karlsson. Det hela tog en annan vändning då UF:s regionkontor hörde av sig och ville köpa boken som julklapp. Regionföreträdarna berättade också att de fick ständiga förfrågningar om boken. – Då fick vi bilda ett handelsbolag för att trycka en ny utgåva, säger Amanda Bjursten.”

Om ni är två eller flera som vill starta eget företag passar företagsformen Handelsbolag bra. Dock kan det vara svårt att veta hur man går till väga när man är ny inom företagande. Då kan man vända sig till företaget PWC, som kan ge råd och tips kring företagande som är anpassade efter ens eget företag. Vill du läsa mer om handelsbolag från PWC kan du klicka på länken!