Konferens på vingård

Att åka på konferens är någonting som de flesta gör under sitt liv, många även flera gånger per år. En konferensresa innebär en resa som anställda gör då allting betalas av arbetsgivaren. För att arbetsgivaren ska kunna dra av kostnader som tillkommer på resan är det viktigt att man följer de regler som finns. Bland annat bör konferenstiden innehålla effektivt arbete minst sex timmar per dag. Så här skriver skatteverket själva på sin sajt om saken:

Skatteverket gör en samlad bedömning av omständigheterna i varje enskilt fall när det avgörs om en skattepliktig förmån föreligger eller inte. Det finns också en omfattande rättspraxis på området.

 

Denna möjlighet gör att många ordnar så att konferenser är mer än bara arbete och det har blivit mycket populärt att ordna företagskonferenser på lite speciella ställen, som exempelvis att ha konferens i Göteborg på Ästad Vingård. Ästad Vingård ligger utanför Falkenberg och sägs göra Sveriges bästa bubbel. Att åka dit med företaget innebär både lärdom om hur vin tillverkas samt en trevlig upplevelse. Ägaren av vingården är Daniel Carlsson och du som är intresserad av att åka dit med ditt företag kan läsa mer om vingården i denna artikel. Ett kul förslag är ju även att åka dit på vinets dag. Den är varje år den 22 januari, vilket även är en perfekt tidpunkt för att ta företaget på en utflykt då samtliga då har kommit tillbaka från ledighet och man har ett helt år med nya utmaningar framför sig.

Glöm inte bort att följa reglerna

Man ska dock komma ihåg att det är viktigt att följa reglerna för vad som gäller vid konferens. Det kommer nästan årligen rapporter om företag som utnyttjat möjligheterna och om man är ett stort företag kan det bli en stor skandal. Det är ju till och med någonting som har hänt Skatteverket, då de anordnade en fest för väldigt mycket pengar – utan att ha haft sex timmars konferens och dessutom använt lite väl mycket pengar. Det bästa är att försöka hitta en bra balans mellan arbete och nöje. Då lär det gå smärtfritt.

champagne_vin_dryck