En egen advokat på bolaget

Alla har olika avdelningar på företaget och med det innebär att man har det som företaget behöver. Ett IT-företag har exempelvis många utvecklare som sitter med olika IT-ansvar. Ett bolag som sysslar med juridiska frågor har ofta en avdelning av advokater som har koll på allt. Detsamma gäller ett cateringföretag men en hel del kockar.

Att sköta ett företag innebär att man måste ha koll på alla delar och förstå när det är dags att skapa en avdelning på företaget. Det finns även lösningar i form av inhyrd hjälp som enbart sysslar med det företaget behöver hjälp med. Att ha en hel avdelning med advokater kanske inte är helt optimalt och då kan det vara bra att få hjälp från advokat Åberg som hjälper till med juridiska frågor. Att sätta in en fast avdelning är i dessa fall väldigt bra i vissa fall:

  • Om företaget i stort sätt finns på nätet så är det ett bra läge att ha en webbavdelning som tar hand om företagets hemsida. Är ni dessutom en e-handel så är det bra läge att ha någon som jobbar med det systemet ni använder. Om det mot all förmodan skulle krascha så vill man inte ringa in IT-konsulterna och vänta på att de kommer.
  • Fackförbund och föreningar är sådant som bör ha fasta advokater som de kallar sina egna och som har exempelvis bostad som hjärtefråga.

En annan gång då advokater lägger sig i företag är när det handlar om dödsbon och bortgångna personer som inte lämnat företaget till någon.